ENKELT HÄLSOTIPS – CITRONVATTEN

januari 10, 2023

ENKELT HÄLSOTIPS – DRICK CITRONVATTEN

Citron är en härlig liten frukt med fantastiskt läkande egenskaper.
Visste du att bara doften av citron har stimulerande och energigivande egenskaper. I aromaterapi kan citron användas för att minska ångest och depression.
När du tillsätter färsk citron i vattnet som du dricker återfuktas och renas din kropp.
Huden lugnar sig och känns så mycket fräschare.
Citronvatten är en bra källa till c-vitamin vilket hjälper dig att stärka immunförsvaret men innehåller också mineraler som kalcium och magnesium.
Det är också perfekt för avgiftning och bra för matsmältningskanalen och kan lindra förstoppning och illamående. Citronvatten rensar kroppen på toxiner som en liten minirensning.

Citroner innehåller syror som hjälper dig att balansera PH värdet i kroppen. De är sura i smaken men för vår kropp är de basiska. En bra pH-balans i kroppen skyddar mot inflammationer.
De har också antiinflammatoriska egenskaper som hjälper kroppen att lindra infektioner.

Citronvatten är också perfekt när sockersuget slår till. Det balanserar ditt blodsocker och får din mättnadskänsla att hålla längre vilket kan hålla sockersuget borta.
Citronvatten kan faktiskt också ge dig en fräschare andedräkt. Det tar bort illaluktande bakterier i munnen och balanserar magen som om den är sur kan ge dålig andedräkt.

Kroppen behöver både vätska och antioxidanter. I citronvatten får du båda.

Recept
1 stort glas vatten ca 3-4 dl
½ pressad citron
Använd alltid färska citroner, gärna ekologiska om möjligt.

Så starta din nya rutin, citronvatten varje dag

Citronvatten är så klart nyttigt att dricka när som helst under dagen men att börja dagen med det är särskilt effektivt för att få igång och rengöra din lever som under tiden du sover arbetar med att rensa ut gifter från din kropp.