MISSA INTE ÅTERHÄMTNINGEN

januari 24, 2023

VIKTIGARE ÄN DU TROR

Hitta återhämtningen på bästa sätt
Vävnader i musklerna bryts ner under träningen . Fibrer i musklerna skadas vilket gör att man känner sig trött och sliten i kroppen. Det bildas slaggprodukter i muskeln när den är uttröttad vilket leder till syrebrist.

Vila och sömn har en stor betydelsefull del i återhämtningsprocessen. Det är under vilan som uppbyggnaden av musklerna sker. Att vila och sova ordentligt gör även så att du orkar träna mer effektivt till nästa pass.
Muskeln behöver generellt sett 48-72 timmars vila. Sen beror det så klart på vilken intensitet och tyngd du haft under träningspasset. Ju hårdare träning desto längre återhämtning.

Sänk gärna intensiteten i slutet av ditt träningspass så hjälper du kroppen att göra sig av med de slaggprodukter som bildats under träningen.
Rörlighetsträning och stretching efter passet främjar blodgenomströmningen i musklerna och påskyndar återhämtningen. Dessutom är det bra för att bli rörligare i kroppen.

Förutom detta är det så klart också jätteviktigt att du sover bra, äter hälsosam mat och djupandas ordentligt för bästa återhämtningen.

Summan av återhämtningen blir att risken att dra på dig skador blir mindre, du kommer kunna prestera bättre på nästa pass och kroppen kan jobba effektivare.